Ny hund i Ribe Naturskole flokken

15. juni Selv om jeg for længe siden har tabt mit hjerte til ft-cockeren, så har der også altid været en retriever af en slags i huset. Mine labradors har jeg altid fået som voksne og mere eller mindre trænede hunde. I øjeblikket er det Kazan på 10, som er husets “ligbærer”. Han er efterhånden en ældre herre med problemer med syn og hørelse, og hvad der ellers hører med til at blive en gammel hund.

Når Kazans efterfølger skulle findes, så skulle det være noget andet end en labrador. Enten en FT Golden Retriever eller en Chesapeake Bay Retriever kunne være spændende. Især FT Golden Retrieveren har jeg tænkt en del på, især efter jeg så dem i aktion i efteråret på et par jagter. Men der er jo masser af tid til at finde den rette fordi at jeg (“jeg” betyder jo i virkeligheden ikke “jeg” men “hende”) har for længe siden besluttet ,at hvis der skulle en retriever i huset igen, så skulle det være en hvalp, og da jeg allerede har to unghunde skulle det heller ikke være foreløbigt.

Men selv de bedste lagte planer ………

Bare fordi man ikke skal have ny hund lige nu, kan man jo godt følge med i, hvem der har hvad til salg, og da jeg på nettet finder en 12 mdr. gammel FT-Golden Retriever tæve, som skal have et nyt hjem, var jeg ligesom “nødt til” at ringe for at høre hvad det nu var for noget.

Coco, som hun hedder, viser sig at have en rigtig fornuftig stambog (så vidt jeg kan se). Hun har en smule grunddressur og hun er vant til katte, andre hunde, bilkørsel osv. osv. Grunden til at hun skal sælges er sygdom i familien. Så vi kører til Sjælland for at møde hunden og familien. Da hunden ikke skal sælges til hvem som helst skal vi godkendes først, og det bliver vi da heldigvis også, 1000 tak for det Charlotte og Viggo!

Coco har nu boet hos os nogle dage og det tegner rigtig fint. Når man overtager en voksen hund er det altid spændende om den falder til i den nye flok.

Vi er så småt begyndt at træne lidt grunddressur og nemme markerede apporter og det går fint. Coco er ikke den mest modne hund, jeg har mødt, men sådan er Goldens vist. Det handler mest om at hun i den kommende tid får lært at der sagtens kan stilles krav til hende, selv om hun stadig er temmelig hvalpet.

Jeg vil i den kommende tid forsøge at skrive lidt her om Coco og vores træning. Der kommer snarest også nogle bedre billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

66 − 62 =